روش تهیه شربت انجیر و تشریح خواص و مضرات آن
روش تهیه شربت انجیر و تشریح خواص و مضرات آن
شربت انجیر به عنوان یکی از مهمترین «فرآوردههای انجیر»، از قدیمیترین شربتها بوده و به دلیل خواص درمانی زیاد، مورد توجه بسیاری از اطباء سنتی قدیم قرار داشته است. در اینجا روش تهیه و خواص این شربت در اختیار بازدیدکنندگان عزیز قرار میگیرد. بدیهی است فواید ذکر شده، بخشی از خواص انجیر تشریح شده در مقاله مربوطه میباشد. لازم به ذکر است شربت انجیر را میتوان هم از انجیر تازه تهیه کرد و هم از انجیر خشک. با این وجود آنچه شما در بازار به نام شربت انجیر و عبارت «Syrup Figs» مییابید را میتوان از انجیر خشک و با دستورالعمل زیر تهیه نمود.
در صورتیکه به روش تهیه آب انجیر علاقهمند میباشد مقاله مصرف انجیر و فرآوردههای متنوع آن را مطالعه فرمایید.
نکات مهمی را که هنگام خرید انجیر بایستی مد نظر داشته باشید در مقاله خرید انجیر تازه و انجیر خشک مناسب مطالعه کنید.
برای آشنایی با روشهای خشک کردن انجیر به مقاله مربوط به روش تهیه انجیر خشک مراجعه نمایید.
مواد لازم
– انجیر خشک — ۵۰۰ گرم
– شکر ———— ۷۵۰ گرم (در صورتیکه بخواهید شربت حاصله شیرینی کمتری داشته باشد میتوانید از مقدار کمتری استفاده کنید)
– آب ————– یک و نیم لیتر
– گلاب ———– یک قاشق غذاخوری
– جوهر لیمو —– یک قاشق چایخوری
روش تهیه شربت انجیر
ابتدا انجیر خشک را بررسی و پس از پاکسازی و جدا کردن دم، درون ظرفی ریخته و آب را به آن اضافه کنید. در این حالت حداقل ۲ ساعت بایستی به انجیر فرصت داد تا خوب خیس بخورد. پس از آن با استفاده از مخلوطکن آنها را بهصورت یکدست خرد و نرم کنید. مخلوط حاصله را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. در همین حین شکر را نیز به مخلوط اضافه کنید. پس از جوش آمدن مخلوط، کمکم بر روی سطح آن کف جمع میشود که بایستی آنها را از مخلوط جدا کنید. اینکار از سرریز شدن مخلوط جلوگیری کرده و طعم آن را نیز تغییر میدهد. پس از قوام آوردن مخلوط، گلاب و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید. در نهایت با استفاده از یک صافی دارای سوراخ ریز، مخلوط بهدست آمده را صاف نمایید. در صورت غلیظ نبودن شربت صاف شده، میتوانید حرارت دادن به آن را ادامه دهید.
پس از اتمام کار و خنک شدن مخلوط، امکان انتقال آن به ظروف مناسب فراهم میگردد. شربت انجیر تهیه شده را بایستی در جایی خنک و دور از نور مستقیم نگهداری کرد. این شربت میتواند در هر روز یک تا سه نویت و در هر نوبت حدود یک قاشق غذاخوری از آن، به همراه یک لیوان آب سرد مورد استفاده قرار گیرد. حداکثر زمانی که شربت انجیر خانگی را میتوان بدون نگرانی مصرف کرد، به شرط نگهداری در مکان مناسب، در حدود یک ماه میباشد.
خواص شربت انجیر
شربت انجیر سرشار از انرژی بوده و در جلوگیری از ضعف عضلات کاربرد دارد. از خواص مهم این شربت میتوان به درمان یبوست شدید و نیز رفع یبوست اطفال اشاره کرد. دیگر خواص مهم این شربت را میتوان بهصورت زیر برشمرد:
– مناسب برای تسکین گلودرد و سرفه
– مفید در رفع تشنگی و عطش زیاد
– درمان نفخ و باد معده و نیز پیشگیری از سرطان روده
– مفید برای افراد لاغر و کم اشتها
– مناسب برای افراد دارای کلسترول و اسید اوریک بالا
– مقابله با افسردگی و بیماریهای عصبی
– درمان کمخونی و ضعف جسمانی و نیز تقویت قوای جنسی
مضرات شربت انجیر
با وجود خواص مهم و فراوان شربت انجیر مصرف آن برای افرادی که به سندروم روده تحریکپذیر مبتلا هستند توصیه نمیشود. این شربت همچنین برای افراد دیابتی به دلیل وجود قند فراوان مناسب نمیباشد. این دسته از افراد در صورت تمایل میتوانند با داشتن برنامه تغذیهای مناسب و کنترل صحیح قند خون خود نسبت به مصرف شربت انجیر اقدام نمایند.
پیشنهاد میکنیم از مقاله مربوط به تهیه مربا و مارمالاد انجیر نیز بازدید فرمایید.
منابع
قبل از تهیه مقاله فوق مطالب مشابه در سایتهای زیر مطالعه شدهاند:
http://www.hidoctor.ir
http://hakimtehrani.com
با عرض سلام و خسته نباشید؛
سپاس، مطالبتون خیلی عالیییییییییییییی بود.
سلام خسته نباشید
مطلب مفیدی بود،ممنون.